Hoe ik kwam tot het ontwerp van de zwaluw sjaal

Omdat ik voor mijn ontwerpen veel inspiratie uit de natuur haal, en de zwaluw mij afgelopen zomer erg opviel, ben ik gaan opzoeken wat deze vogel betekent als symbool. De Zwaluw staat voor “go with the flow” en wordt wereldwijd gezien als hét symbool voor geluk. Zeelieden lieten een stoere zwaluw tattoeren als symbool voor "kom goed thuis".

Ik werd er erg blij van en neem je in deze blog graag mee naar het productieproces.

Toen ik de Biologische stoffen binnenkreeg van mijn leverancier leek het me mooi om de bovenstaande inspiratie te gebruiken voor een échte Zwaluw sjaal. Lucky Shh draait tenslotte om "geluk", de Zwaluw past daar heel goed bij :-).

Eenmaal in het atelier, heb ik de stoffen geknoopt en geverfd en ben ik begonnen met het ontwerpen van de leren applicatie.

Natuurlijk mogen de gelukshangertjes niet ontbreken en daarom is aan één van de punten de bergkristal vinden voor extra vitaliteit en aan de andere punt hangt een geluksmuntje van Tibetaans zilver.


De sjaal is een kleurcombinatie van zachtbruin, zachtgrijs, blauw en zilver geworden waardoor de sjaal heel gemakkelijk gecombineerd kan worden bij je bestaande kleding. Een echte duurzame outfitbooster. Heerlijk ter bescherming tegen wind en kou onder een jas of juist als modeaccessoire bij je kleding.


Bij deze sjaal is ook een hoed in eigentijdse “destroyed look” ontworpen. Ook met een echte Bergkristal, een vintage veer en accenten die passen bij de sjaal. De hoed wordt in dit deel van het jaar voornamelijk gedragen ter bescherming tegen wind, regen of kou en is steeds meer te zien in het straatbeeld. Zowel door mannen als vrouwen gedragen. Staat ook fantastisch op een feestje.

Omdat ik merk dat ik het moeilijk vind om aan massa-productie te doen ;-), is er van deze sjaal en hoed vooralsnog maar één exemplaar te verkrijgen. Meer weten? Klik dan HIER voor meer info.


Liefs Roos van Lucky Shh

Sjaal 79,50 - aanbieding sjaal met bijpassende hoed van 139,50 voor 99,00

oplage: 1