Lucky edelstenen & amuletten

Haal kracht uit edelstenen en amuletten.


Deze worden volgens eeuwenoude traditie gegeven en gedragen ter bescherming en voor geluk. Dit vindt bijna overal ter wereld plaats en kent vele gebruiken.


Een amulet of edelsteen wordt ook wel Talisman genoemd. In het Westen zie je vaak dat mensen een geluksarmbandje dragen met een bepaald hangertje of edelsteen voor een steuntje in de rug of vanwege een mooie herinnering. Het geeft een goed gevoel.

De wereld achter onze edelstenen & amuletten


Met het gebruik van edelstenen, symbolen en amuletten aan de sjaals en hoeden, wil de ontwerpster van Lucky Shh je graag datzelfde goede gevoel gevoel én een verhaal meegeven. Ze zijn los te bestellen en worden verwerkt in de hoeden, tassen en sjaals. Hieronder lees je de betekenis achter de verschillende gelukshangers.


Edelstenen & mineralen nemen uiteraard nooit de plaats in van een arts of medicijnen.
Ondanks de helende werking kunnen edelstenen & mineralen nooit een dokter vervangen.


De Boeddha heeft iets magisch. Je draagt hem dicht bij je ter bescherming en voor geluk. Lucky Shh hangt deze amuletten aan de sjaals en tassen. De meeste amuletten die worden gebruikt, zijn van originele komaf. Soms gemaakt van bladgoud en bovenal erg mooi en smaakvol om te dragen.


Het verhaal van de lachende Buddha, ofwel de Happy Boeddha. Dit was een vrolijke monnik die door het land trok met zijn knapzak. Overal waar hij kwam maakte hij mensen blij met zijn positiviteit en lach. Een echte kindervriend en een volksheld die symbool staat voor geluk, positiviteit, overvloed en voorspoed.


Welke edelsteen past het beste bij jou?


De Agaat: de agaat zie je regelmatig verwerkt in de ontwerpen van Lucky Shh. Het is een hele fijne edelsteen die volgens eeuwenoude gebruiken staat voor rustgevendheid, helderheid en vitaliteit.


De Aventurijn: de Aventurijn is volgens oude wijsheden en tradities een steen die gevoel van welzijn bevordert. Deze steen trekt geluk, voorspoed en ontspanning aan. Het is een steen die jouw ideeen en dromen helpt om te zetten in daden. Het bevordert de creativiteit en laat je helder waarnemen. Draag deze edelsteen als symbool voor kracht, het bereiken van je doelen, geluk, voorspoed, ontspanning en creativiteit.


Rozenkwarts: De steen van de liefde. Hij opent je hart en helpt je om van jezelf te houden en dicht bij jezelf te blijven.


Bergkristal: Heldere zuivere steen. Bevordert concentratie, geeft balans en energie.


Angel Aura op bergkristal: bergkristallen staan erom bekend dat hij de drager energie, balans en concentratie geeft. Volgens eeuwenoude gebruiken werkt de bergkristal ook vitaliserend en verkoelend. Daarnaast zegt men over Angel Aura kristallen dat ze beschermen tegen negatieve invloeden. Gebruik deze edelsteen voor rust, bescherming en zuivering. De Angel Aura is verkregen door puur goudpoeder te verstuiven op bergkristal en neemt mooie kleuren aan in het licht. Laat jezelf betoveren door zijn magische glans.


Howliet: de edelsteen Howliet brengt het beste in jou naar boven. Deze steen staat erom bekend dat hij de positieve eigenschappen versterkt. Volgens oude wijsheden heeft deze steen een meditatieve werking want hij helpt bij het rustiger worden in het hoofd waardoor focus en geduld worden bevordert. Het is een hele positieve steen om te zien, fris massief wit met grijze aders.


Hematiet: de Hematiet is volgens oude wijsheden en tradities de steen van moed, wilskracht en energie. Hij werkt zuiverend en beschermend. Daarnaast is het een sterk aardende steen waardoor deze ook symbool staat voor (zelf)vertrouwen en harmonie. Draag deze edelsteen als symbool voor geluk, bescherming, vertrouwen, positiviteit en energie.


Turquoise: de edelsteen Turquoise brengt creativiteit in jou naar boven. Deze steen staat erom bekend dat hij energie en evenwicht geeft. Volgens oude wijsheden heeft deze steen een beschermende werking en wordt daarom ook vaak gedragen voor geluk. De Bohemian lovers en Gyspsy Cowboys en Cowgirls kennen deze steen ook van de Navajo indianen, deze steen wordt veel gebruikt in hun Southwest-style kunstwerken.


Tijgeroog: de edelsteen Tijgeroog is de steen van moed en vertrouwen, de steen van vuur. Deze edelsteen staat erom bekend dat hij je kracht en rust geeft. Volgens oude wijsheden heeft de Tijgeroog jou goed overzicht en rust over situaties, hij laat je naar binnen kijken en naar het grotere geheel. Deze steen is sterk aardend en staat bekend om zijn beschermende werking. Hij wordt daarom vaak gedragen voor bescherming, geluk en kracht. De Tijgeroog is bruin/goud gevlamd.


Zwarte Onyx: de edelsteen Zwarte Onyx is de steen van steun, kracht en doorzettingsvermogen. Volgens oude wijsheden geeft de Zwarte Onyx jou een steuntje in de rug bij stressvolle en belastende situaties. Deze steen staat ook bekend om zijn beschermende werking. Deze Zwarte Onyx is massief zwart van kleur.


Amethist: de edelsteen Amethist wordt al eeuwenlang als talisman gedragen voor verschillende doeleinden. Zo dachten de Romeinen dat ze niet dronken of vergiftigd konden worden wanneer ze een Amethist droegen. Volgens oude Chineze gebruiken zou een Amethist geluk geven en het lot in jouw voordeel laten beslissen wanneer je deze steen droeg. Tegenwoordig wordt de Amethist veelal gedragen als een verhelderende en beschermende steen. Deze edelsteen geeft jou inzicht en maakt het hoofd helder. Het is een steen die erg inspirerend werkt en symbool staat dat het je hoofd helder maakt. Je vergeet het verleden en krijgt focus op het hier en nu. De Amethist is paars met witte streep. Doordat er meerdere lagen zichtbaar zijn, zie je op de hanger soms wat oneffenheden wat deze steen juist zo karakteristiek maakt.


Opaliet: de edelsteen Opaliet is een steen die veelal wordt gebruikt tijdens meditatie. Volgens oude gebruiken en tradities helpt deze steen je namelijk te ontspannen en het hoofd helder te maken. Daarnaast staat deze positieve steen bekend om zijn vrolijke energie en beschermende werking tegen stemmingswisselingen. Hij wordt vaak als Talisman gedragen voor succes en verlichting. Deze steen werkt met een zachte, milde en vriendelijke kracht. De Opaliet is doorschijnend en heeft een bijzondere opalen meerkleurige pastelglans.


Sodaliet: de edelsteen Sodaliet is een steen die van oudsher wordt gedragen om je inzicht te geven en trouw te blijven aan jezelf. Volgens oude gebruiken en tradities helpt deze steen je in harmonie oude gewoontes en gedachtes te doorbreken. Deze steen staat symbool voor kameraadschap, zelfvertrouwen en respect. De Sodaliet is helder blauw-wit gevlekt.


Lapiz Lazuli: een diepblauwe edelsteen. De Lapiz Lazulli is volgens oude wijsheden en tradities de steen van creativiteit en helderheid. Deze steen heeft een positief effect op relaties en vriendschappen. Het helpt je om jezelf te zijn en blijven en je eigen weg te bewandelen. Ook staat deze steen symbool voor een eerlijke communicatie. Draag hem als symbool voor geluk, vrijheid, vriendschap, liefde, creativiteit en communicatie.


edelsteen hangers van Lucky Shh