Edelstenen & amuletten

Amuletten en edelstenen worden volgens eeuwenoude traditie gegeven en gedragen ter bescherming en voor geluk. Dit vindt bijna overal ter wereld plaats en kent vele gebruiken. Een amulet of edelsteen wordt ook wel Talisman genoemd. In het Westen zie je vaak dat mensen een geluksarmbandje dragen met een bepaald hangertje of edelsteen voor een steuntje in de rug of vanwege een mooie herinnering. Het geeft een goed gevoel.


Met het gebruik van edelstenen, symbolen en amuletten aan de sjaals en hoeden, wil de ontwerpster van Lucky Shh je graag datzelfde goede gevoel gevoel én een verhaal meegeven.


Buddha - Boeddha:

De Boeddha heeft iets magisch. Je draagt hem dicht bij je ter bescherming en voor geluk. Lucky Shh hangt deze amuletten aan de sjaals en tassen. De meeste amuletten die worden gebruikt, zijn van originele komaf. Soms gemaakt van bladgoud en bovenal erg mooi en smaakvol om te dragen.


Het verhaal van de lachende Buddha, ofwel de Happy Boeddha. Dit was een vrolijke monnik die door het land trok met zijn knapzak. Overal waar hij kwam maakte hij mensen blij met zijn positiviteit en lach. Een echte kindervriend en een volksheld die symbool staat voor geluk, positiviteit, overvloed en voorspoed.


Welke edelsteen past het beste bij jou?


De Agaat: de agaat zie je regelmatig verwerkt in de ontwerpen van Lucky Shh. Het is een hele fijne edelsteen die volgens eeuwenoude gebruiken staat voor rustgevendheid, helderheid en vitaliteit.


De Aventurijn: deze edelsteen staat symbool voor het laten uitkomen van je dromen en het omzetten van goede ideeën in mooie dingen.


Opaliet: Zacht en warm, geeft kracht en succes. Werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder.


Rozenkwarts: De steen van de liefde. Hij opent je hart en helpt je om van jezelf te houden en dicht bij jezelf te blijven.


Bergkristal: Heldere zuivere steen. Bevordert concentratie, geeft balans en energie.


Amethyst: Werkt beschermend, verhelderend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht.


Turquoise: Beschermende steen. Kalmerend en geeft energie en evenwicht. Bevordert creativiteit.


Tijgeroog: Beschermt tegen negatieve invloeden en geeft rust. Helpt je overzicht te houden en geeft moed en vertrouwen.


Howliet: Werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. Bevordert geduld en geeft focus.


Zwarte Onyx: Geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen. Helpt bij belastende situaties.

edelstenen

verschillende buddhabeelden in een oude tempel in Taiwan