Verzorgingsinstructies


Sjaals en omslagdoeken met leren applicaties en franjes: regelmatig krijgt Lucky Shh de vraag of de sjaals en omslagdoeken gewassen kunnen worden vanwege de leerbewerkingen. Dit is zeker mogelijk, hou er dan wel rekening mee dat het leer iets kan krullen en wat stijver kan aanvoelen na afloop van de wasbeurt;


Sjaals met de hand wassen, in koud water. Niet centrifugeren. Pas op dat de bedeltjes uw wasmachine niet beschadigen en gebruik daarom altijd een fijnwas zakje of was daadwerkelijk met de hand (dit heeft altijd de voorkeur). Gebruik enkel speciaal daarvoor bestemde wolwasmiddel, deze droogt natuurlijke enzymen van het leer en natuurlijke vezels namelijk zo min mogelijk uit. Gebruikt u normaal wasmiddel? Dan wordt het leer hard en breekbaar, hier geldt dan geen garantie op. Strijken kan aan de achterzijde van het artikel met een lauwe strijkbout (vermijd hierbij contact met franjes, leer en kant). Mocht je het leer willen strijken met de lauwe strijkbout? Leg er dan een stukje ovenpapier tussen ter bescherming van het leer en de strijkbout.

Omslagdoeken: strijken mag op 1 stip (achterzijde omslagdoek), niet wassen in de wasmachine maar laten stomen, zeg er bij de stomerij wel bij dat er leer en edelstenen op de achterzijde is verwerkt zodat de stomerij hierop zijn programma kan aanpassen.


Zijde: wasbaar op 30 graden met speciaal daarvoor bestemd wol-/zijdewasmiddel middels een handwas of fijnwasprogramma (in een fijnwaszakje vanwege de edelsteentjes). U kunt het beste de stof strijken wanneer het nog nat is, op 1 stip.


Katoen en Viscose zonder leer en hangertjes: 30 graden op een fijnwasprogramma met fijnwasmiddel. Strijkbaar met 1 stip.


Hoeden: het spreekt voor zich dat de wolvilten hoeden niet wasbaar zijn. Bij vragen of advies over het onderhoud verwijzen wij u graag door naar een stomerij.