Welk verhaal gaat er schuil achter Lucky Shh?


Ken je dat gevoel? Dat er iets diep in je zit en je zeker weet dat je dit ooit uit jezelf zult halen? Eigenaresse en ontwerpster Roos Spijker stopt al haar energie hierin. Haar hele leven al. Vanaf haar vroege jeugd zat zij al bij haar moeder achter de naaimachine. Folklore was daarbij een sterke fascinatie voor Roos. Dat kwam door haar avontuurlijke ooms en tantes uit Amsterdam. Van hun verre reizen namen die traditionele sieraden, houtsnijwerken, klederdracht en edelstenen mee naar het huis van haar opa en oma.

De jaren rolden verder en het gevoel voor authenticiteit werd bij Roos steeds sterker. ‘Handgemaakt’, ‘uniek’, ‘fairtrade’ en ‘geluk’ werden steeds meer richtinggevend. Roos was inmiddels een werkende moeder met twee jonge dochters.De reizen door Argentinie (Gaucho's en gletsjers), Chili (ruige natuur), Brazilie en Azie (tempels, way of life) zijn belangrijke inspiratiebronnen

Kracht en passie

Tijdens het seminar ‘Duurzaam en maatschappelijk verantwoord leven’ werd zij uitgedaagd om dieper na te denken over de volgende vragen: Wat kan je nog meer doen in je eigen omgeving naast wat je al doet? Hoe verspreid je de glimlach? Dit was een prachtig moment om diep naar binnen te gaan en te kijken waar haar kracht en passie lagen.

De fascinatie voor edelstenen, textiel en kunst bleef een vaste leidraad. Tijdens een moeilijke periode in haar leven droeg Roos een krachtige edelsteen van de Indianen. Dit voelde zo mooi. Het kunnen soms kleine ankertjes zijn waar je je aan vast kunt houden.

Handgemaakt in eigen atelier

Die gedachte bleef bij haar. Houvast krijgen is voor ieder mens belangrijk. Vanuit dit idee ontwikkelde Roos 5 jaar geleden een handgemaakte sjaal met talismannen. In haar eigen atelier, dus ook handgeverfd. Een sjaal die je in alle geborgenheid omhult met een beschermend geluksgevoel.

Lucky Shh werd hiermee geboren. Letterlijk betekent de naam ‘Geluksgeheim’.

De unieke geluksamuletten en edelstenen van Lucky Shh komen uit alle delen van de wereld. Uit liefde voor het gebruik van eerlijke en robuuste materialen worden alle applicaties met de hand aangebracht. De kracht van deze sieraden zit hem in de beperkte oplagen.


Positiviteit, geluk en maatschappelijk bewust werken

De zon speelt een belangrijke rol in het verhaal van Lucky Shh. Die is immers het wereldwijde symbool van kracht, positiviteit en geluk. Roos ervoer dit heel sterk tijdens haar reis door het ruige landschap in Patagonië.

De impact van de mode industrie op mens en milieu is groot. Daarom zijn de sjaals van Lucky Shh bij voorkeur gemaakt van biologische en fairtrade grondstoffen. Zo schaf je niet alleen maar een sjaal met geluk aan, je geeft het geluk ook door vanwege de bewuste materiaalkeuze. Daarmee kies je er ook gelijk voor om maatschappelijk verantwoord te consumeren.

Wat goed is om te weten, is dat Lucky Shh ook goede doelen steunt bij elke bestelling, waardoor geluk automatisch weer verder wordt doorgegeven.


Wees je eigen superheld

Roos wil met de Lucky Shh’s elke drager het gevoel geven dat diegene er mag zijn zoals hij of zij is. Ieder kan daardoor zijn eigen superheld zijn. Door het sterke design met krachtige symbolen straalt de drager dat ook echt uit. Het zelfbewuste gevoel dat hierbij hoort, gaat als vanzelf je stemming overheersen.

links zie je Roos, de ontwerpster van Lucky Shh met één van haar creaties. De rechterfoto is gemaakt op het strand, met een unieke Lucky Shh genaamd Vintage Dragon.

de ontwerpster en oprichter van Lucky Shhbe strong, be brave, follow your dreams